Bio-aroma

Az illóolajoknak különös varázsuk, és különös hatásuk van. Szinte ösztönöz, az elvonulásra, elmélkedésre. Gyógyító hatásuk is fantasztikus. Néhány, az életből vett tapasztalattot és gyakorlatot írok le és adok át ebben a blogban. Jó olvasgatást és hasznosítást kívánok. Hurai Ági

Mottóm:

"Legyen benned szeretet mindenki iránt, senki sem más, mint a többi." Sri Rámakrishna

Ajánlás

fubenfaban: en Hurai Ági vagyok. Munkám során találkozom olyan gyermekekkel és felnőttekkel, akiknek a gyógyszer szedése problémát jelent, allergia, nyelési nehézség stb. Ezen az oldalon összegyűjtöm azokat az aromaterápás recepturákat, amelyek segítenek a gyógyulásban.

II.Arvisura találkozó

Friss topikok

Archívum

Illóolajok: Eukaliptusz, Teafa

2008.07.16. 01:17 bionomland

9. Eukaliptusz - Eucalyptus globulus

Származás: Ausztrália, Földközi tenger térsége, Tasmánia
Felhasznált rész: a növény levelei
Elõállítási módszer: desztilláció

 

Az eukaliptuszolaj hatásai:

általános erõsítõ, baktériumölõ, dezodoráló, élõsdi pusztító, fájdalomcsillapító, fertõtlenítõ, csíraölõ, folttisztító (tinta, kátrány), frissítõ, gyulladáscsökkentõ, gátló, hangyaûzõ, izomgörcs-oldó, izomlazító, izzasztó, köptetõ, nyákoldó, légzéskönnyítõ, méregtelenítõ, tisztító, mûködésszabályozó, rovarûzõ, szauna olaj, szúnyogriasztó, vércukorszint szabályozó, vesemûködést serkentõ, vírusölõ, vizelethajtó.

 

Az eukaliptuszolaj jó az alábbi tünetekre:

fáradtság, fejfájás, hasmenés, hólyagpanaszok, izomfájdalom, láz, szapora légzés.

Az eukaliptuszolaj enyhít az alábbi betegségeken:

AIDS, immun-, nyirokrendszer, arcüreggyulladás, asztma, bárányhimlõ, bélférgek, bõrfertõzés, cukorbetegség, elhízás, gombásodás, gyomorfekély, herpesz, hörghurut (bronchitis), húgyutak fertõzõ betegségei, influenza, köhögés, korpásodás, lábgombásodás, magas vérnyomás, megfázás, meghûlés, orr-, homloküreg-gyulladás, övsömör, reuma, izületi gyulladás, köszvény, rovarcsípés, szúrás, torokgyulladás.

 

Az eukaliptuszolaj ellenjavallatai:

TILOS alkalmazni!

-         kemoterápia alatt
- fürdõvízben csípõs

-          

 

10. Teafa - Melaleuca alternifolia

Származás: Ausztrália, Fülöp-szigetek
Felhasznált rész: a növény levelei
Elõállítási módszer: vízgõz desztilláció

 

 

 

A teafaolaj hatásai:

általános erõsítõ, baktériumölõ, bõrregeneráló, fertõtlenítõ, csíraölõ, izzasztó, köptetõ, nyákoldó, méregtelenítõ, tisztító, nemi vágy növelõ, sebgyógyító, szájfertõtlenítõ, vírusölõ.

 

A teafaolaj jó az alábbi tünetekre:

hányinger, émelygés, tengeri betegség, hólyagpanaszok, pattanás, szemölcs, zsíros bõr.

 

A teafaolaj enyhít az alábbi betegségeken:

AIDS, immun-, nyirokrendszer, általános gyengeség, asztma, bélfertõzések, bõrfertõzés, bõrgyulladás, acne, égés, leégés, fehérfolyás, gombásodás, hajhullás, herpesz, hörghurut (bronchitis), hüvelygombásodás, influenza, korpásodás, lábgombásodás, megfázás, meghûlés, orr-, homloküreg-gyulladás, övsömör, rovarcsípés, -szúrás, szájzug herpesz, torokgyulladás.

 

A teafaolaj ellenjavallatai:

TILOS alkalmazni!

-         kemoterápia alatt

       

Személyes tapasztalatok                                                                                      

 

Az alábbiakban közlök egy részletet az egyik olvasói levélbõl, kedvcsinálónak, hátha írtok többen is saját tapasztalataitokról.

 

 

 

Ismét eltelt egy hét. Kicsit nehezen viselem azokat az információkat, amiket mostanában a tömegkommunikációs eszközök árasztanak felém. Nem részletezem, bizonyára értitek mire célzok. Mindenesetre bevetettem néhány illatot, hogy jobb kedvre derítsem magam. Kedvenc ánizs olajomat szagolgatom, s közben arra a bolgár tengerparti nyárról ábrándozok, ahol elõször kóstoltam ánizspálinkát - biztosan ismeritek, ott Masztika, a görögöknél pedig Ouzo (Úzó) a neve. Nekem egyik kedvenc italom. Érdekessége, hogy vízzel - jéggel - keverve kifehéredik, az egyébként színtelen borpárlat, amit az ánizs okoz. Másik érdekessége, hogy ha tõle lettünk másnaposak, másnap elég egyetlen korty és ismét be vagyunk állítva tõle. Pláne a tûzõ nyári tengerparton. Gondolom ennek az az oka, hogy a máj kétféle drog lebontásával van elfoglalva, és úgy véli, hogy az ánizs az erõsebb, ellene kell minden energiáját mozgósítani, s nem az alkohol ellen. (Ez a bevezetõ persze, nem alkoholizmusra való felbujtásul szolgál, de lehetne a személyes tapasztalatok rovatban is.)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: életmód aroma aromaterápia illóolaj gyógyítás illóolajjal

A bejegyzés trackback címe:

https://bioaroma.blog.hu/api/trackback/id/tr40570309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása